Madame Tussauds do të hapet së shpejti në Budapest!

4.9
(163)

Muzeu i parë i dyllit Madame Tussauds me ekskluzivitet të plotë në botë do të hapet në Budapest në vitin 2022. 

Ishte caktuar të hapej në tremujorin e parë të vitit 2022, por nuk është ende i hapur për publikun. 

Së shpejti mund të presim hapjen e muzeut të dyllit në kryeqytetin e Hungarisë. 

Muzeu që do të hapet së shpejti do të shtrihet në 2000 metra katrorë. 

Ai do të sigurojë një vend turistik interaktiv për të huajt dhe shtetasit për të vlerësuar ekspozitat e ndryshme në Madame Tussauds. 

Çfarë të presësh në Madame Tussauds Budapest

Ju mund të takoni modelet e dyllit në jetën reale të më shumë se 50 personaliteteve tuaja të preferuara në Madame Tussauds në Budapest. 

Kjo marrëveshje midis Merlin Entertainment dhe pronarëve të markës Doroyotto Experience Kft do të ringjallë industrinë e turizmit të Hungarisë pas pandemisë. 

Hapja e një muzeu dylli të Madame Tussauds me ekskluzivitet të plotë në Budapest synon të prezantojë liderët e famshëm, historianët vendas dhe të famshëm para yjeve ndërkombëtarë dhe kombëtarë para publikut në ekspozita të ndryshme interaktive. 

Cili do të jetë vendndodhja

Madame Tussauds Budapest do të vendoset në qendër të qytetit, në rrugën Dorottya, pranë sheshit Vörösmarty të Budapestit, Hungari. 

Është më pak se 3 minuta larg nga fundi Pest i urës së Kinës. 

Ndikimi ekonomik i hapjes së tij

Sipas investitorëve të ndryshëm vendas, kjo do të zvogëlojë hendekun midis turizmit të bazuar në përvojë në Budapest. 

Sipas teleks.hu, kostoja e investimit të këtij projekti mund të kalojë 28.8 milionë euro. 

Madame Tussauds në Budapest është Madame Tussauds i parë në botë plotësisht i ekskluzivizuar. 

Kur Pronarët e markave të Doroyotto-s arritën për këtë projekt, Merlin Entertainment tashmë kishte vënë në sy kryeqytetin hungarez. 

Agjencia Hungareze e Turizmit e mbështeti projektin me 3.1 miliardë HUF, të cilat do t'i kthehen shtetit në 6-7 vjet. 

Interesi i brendshëm dhe i huaj është thelbësor për pronarët e pronarëve të markave të Doroyotto Experience Kft dhe Merlin Entertainment. 

Prandaj, ata zhvilluan sondazhe për të vendosur se cilat figura do të ekspozoheshin në muzeun e dyllit. 

Ata shpejt e kuptuan se njerëzit i konsideronin modelet e dyllit si "skulptura" dhe kishin një preferencë për figurat historike. 

Të huajt do të gjenin figura historike hungareze; prandaj, ky atraksion do të ofrojë diçka të re për të huajt, ndërsa do të shfaqë disa të famshëm të listës A dhe personalitete të dashura globalisht. Ky muze do të krijojë një mënyrë për turistët e ndryshëm që të kenë një pikë turistike argëtuese të bazuar në përvojë në zemër të kryeqytetit të Hungarisë. 

Hungaria renditet si vendi i katërt me rritje të shpejtë të trafikut turistik në Evropë, duke e bërë atë një vend të mrekullueshëm për Madame Tussauds!

Si krijohen modelet e dyllit? 

Duhet bërë shumë punë gjatë hapjes së një muzeu të Madame Tussauds, dhe më e rëndësishmja është krijimi i një koleksioni statujash dylli.

Së pari, ata do të bëjnë modelet e dyllit në Acton, Londër. 

Ndërkohë që modelet e dyllit po bëhen “Handmade”, ata do të përgatiten për muzeun në Budapest. 

Ekipi krijues hungarez do të hulumtojë mitet dhe detajet lokale për të ofruar më tej një përfaqësim të saktë të secilës kukull. 

Më pas kukullat do të transportohen me kujdes në Budapest dhe një ekip prej 20 vetash do t'i instalojë brenda muzeut. 

Hapja e Madame Tussauds Budapest pritet të jetë madhështore dhe e suksesshme dhe tërheqëse për çdo vizitor. 

Mund të shihni, prekni, përqafoni dhe klikoni fotot me disa nga personalitetet e njohura në botë. 

Qëndroni të sintonizuar për të parë figurinat më të shkëlqyera të dylli të të famshëmve dhe liderëve me ndikim gjatë historisë së Hungarisë në Madame Tussauds Budapest. Madame Tussauds i parë në botë plotësisht i ekskluzivizuar është në pritje të hapjes. Shënoni këtë artikull për përditësime të mëtejshme! 

Leximi Recommended
Çfarë është Madame Tussauds?
Historia e Muzeut të Dylli të Madame Tussaud
Si bëhen modelet e dyllit në Madam Tussauds?
Dhoma e Tmerrit në Madame Tussauds
FAQ rreth Madame Tussauds

Më shumë muze dylli të Madame Tussauds

AmsterdamBangkok
PekinBerlin
BlackpoolBudapest
ChongqingDelhi
DubaiLos Angjelos
Hong KongIstanbul
Las VegasLondër
NashvilleNju Jork
OrlandoPrague
San FranciskoShanghai
SingaporeSydney
TokioVienna
Wuhan

Sa e dobishme ishte ky post?

Kliko në një yll për ta vlerësuar atë!

Lini një koment